دیدنی ها
آخرین اخبار
پربازدید ها
مهمترین ها
کد خبر : 18853 تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۹

پايگاه خبري تحليلي نقد غذا: کشت چای در ژاپن سابقه‌‎ای ۸۰۰ ساله دارد با این حال تغییرات دنیای معاصر، برخی را بر آن داشته تا با نوآوری این کسب و کار برای ورود به عصر جدید آماده کنند.

کشت چای در ژاپن از حدود ۸۰۰ سال در منطقه‌ای در شیزووکا ژاپن آغاز شده و این استان اکنون بزرگترین تولیدکنده چای در ژاپن است. اما کاهش تقاضا برای چای ژاپنی نیهونجا دست اندرکاران این صنعت را نگران آینده کرده است. اما
هیرویاسو نیشیزاوا رییس پروژه Benefitea’s Teargene در شیزووکا می‌گوید: فروش چای به شدت کم شده و قیمت‌ها پایین آمده است. از طرف دیگر به نظر می‌رسد که نسل جوان چندان تمایلی برای ورود به این کسب وکار ندارند.
نیشیزاوا که در کار فروش محصولات پزشکی و بهداشتی نیز فعالیت دارد به ابتکار جالبی دست زده است. او می‌گوید: چند نکته کلیدی برای دم کردن چای و خوشمزه‌تر شدن این نوشیدنی وجود دارد که بسیاری از آن آگاهی ندارند. علاوه بر این، چای‌ها اغلب در بطری‌های پلاستیکی و با کنسانتره رقیقی از چای به فروش می‌رسند که از کیفیت عطر و طعم آن می‌کاهد. این محصولات اغلب نمی‌توانند بیانگر مزه و طعم واقعی برگ‌ها چای باشند. تا زمانی که ما این رویه را تغییر ندهیم چایکاران آینده روشنی نخواهند داشت.
تلاش‌ها نیشیزاوا سرانجام به توسعه یک روش جدید عمل‎آوری چای منجر شده است. در این روش چای به مدت هشت تا ۱۰ ساعت در دمای پایین (بین صفر تا ۴ درجه سلسیوس) دم شده و سپس ۵۰ تا ۶۰ بار فیلتر می‌شود!
رویه دیگری که نیشیزاوا در مورد هر یک از محصولاتش بر آن بسیار تاکید دارد استفاده از گرفتن تنها یک محصول از یک تولیدکننده است تا به این طریق بتواند مزرعه تولید محصول و تولیدکننده آن را به خوبی بشناسد. او در این باره می‌گوید: «شناختن تولیدکننده و خصوصیات مرزعه از جمله این‌که محصول چای چطور تولید شده می‌تواند به شما در تولید کمک کند.»
او با تولیدکنندگان چای بسیاری در ژاپن ملاقات کرده و در برخی موارد نیز در تولید و کشت چای همکاری داشته است. نیشیزاوا پس از ۱۰ سال تحقیق و تلاش نزدیک به ۴۰ نوع بطری چای اعلی تولید کرده و اخیرا نیز موفق شده تا نمونه‌های گازدار این نوشیدنی را نیز تهیه کند.

او در این باره می‌گوید: «هیچ یک از چای‌های من ارزان‌قیمت نیستند اما دوست دارم مشتریانم بدانند که چای‌های اعلی چه بهایی دارند و این‌که برای تهیه آن‌ها چه زحمتی کشیده شده است. من باور دارم که ارائه بهترین نوشیدنی از بهترین برگ‌های چای بالاخره باعث می‌شود تا دیگران قابلیت‌های بالقوه چای ژاپنی را بهتر و عمیق‌تر درک کنند.

چای‌های گازدار ترکیبی از چای سنچا (چای سبز ژاپنی) و چای فوکاموشی‌ (نوعی چای سبز دیگر ژاپنی که دیرتر دم می‌کشد)، هجیکا (نوعی چای سبز ژاپنی که پیش از آماده شدن بو داده می‌شود) و چای سیاه است. هر بطری ۳۳۰ میلی لیتری این چای ۱۰۰۰ ین به فروش می‌رسد.

این چای از برگ‌های نوعی چای سفید ارگانیک (هاکویوچا) تهیه شده است، نوعی نادر که رشدش ۶ سال طول می‌کشد. فرایند فتوسنتز برگ‌های این چای به‌دلیل کشت در سایه بسیار کُند است و به همین دلیل عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. هر بطری ۵۰۰ میلی‌لیتری این محصول ۱۸ هزار و ۳۶۰ ین قیمت دارد.

کشت چای سفید در سایه برای کند شدن روند فتوسنتز و بهبود طعم و عطر برگ‌های چای

منبع: ژاپن تایمز

 

Twitter Google+ Facebook
1 views
نظرات

لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید

نام :
ایمیل :
نظر :