دیدنی ها
آخرین اخبار
پربازدید ها
مهمترین ها
کد خبر : 15449 تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۸

پايگاه خبري تحليلي نقد غذا: در جدیدترین نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران که با حضور رئیس سازمان غذا و دارو برگزار شد، مهم‌ترین دغدغه‌ها و چالش‌های حوزه غذایی کشور مطرح شد و در مقابل متولیان دولتی به پرسش‌ها و دغدغه‌های مطرح شده پاسخ دادند.

رئیس و مدیران ‌کل سازمان غذا و دارو در این جلسه در یکی از محور‌های مهم از صحبت‌های‌شان، توضیحاتی را درباره ماجرای آلوده‌بودن شیر تولیدی در ایران به آفلاتوکسین ارائه کردند و با رد این اظهارنظرها، تصریح کردند که این‌گونه شایعات تنها تولید و صنعت غذا در داخل کشور را مورد تخریب قرار داده و واقعیت ندارد.

در آغاز این نشست، احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران بر تداوم همکاری‌های دوجانبه بین اتاق تهران و سازمان غذا و دارو تاکید کرد.

در ادامه نمایندگان بخش‌خصوصی از صنعت غذا به بیان مشکلات خود که مرتبط با سازمان غذا و دارو است، پرداختند. محمد فراهانی، رئیس هیات‌مدیره انجمن واردکنندگان موادغذایی و آشامیدنی، به تشدید بوروکراسی‌های اداری در وزارت بهداشت به‌عنوان معضل بزرگ پیش‌پای صنایع این بخش اشاره کرد و در همین رابطه یکی از چالش‌ها را مربوط به کد IRC دانست و خواستار افزایش مدت اعتبار این کد برای متقاضیان شد.

کاوه زرگران، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز به موضوع تخریب چهره صنعت غذای کشور از سوی برخی افراد اشاره کرد و خواستار جدیت و پیگیری حقوقی و قضایی این موارد از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو شد. وی همچنین تصریح کرد که عرضه کالاهای فاقد شناسه در سطح بازار داخل همچنان ادامه دارد و از رئیس سازمان غذا و دارو خواست تا این موضوع را مورد بررسی و رسیدگی قرار دهد.

صدرالدین نیاورانی، نایب‌رئیس انجمن ارگانیک نیز در صحبت‌هایی به تلاش این انجمن برای صدور گواهی‌های ارگانیک در کشور اشاره کرد و حمایت پررنگ‌تر وزارت بهداشت را خواستار شد. وی همچنین با بیان اینکه محصولات ارگانیک در کشور محدود است، افزود: برای افزایش میزان محصولات این بخش در بازار ایران که به سلامت جامعه کمک می‌کند، واردات برخی موارد اولیه ارگانیک ضروری است. از این‌رو از سازمان غذا و دارو می‌خواهیم که شرایط و ضوابط ورود مواد اولیه این بخش به کشور را تسهیل کند.

سیامک شهریاری، عضو هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان خشکبار نیز با اشاره به اینکه باقی‌مانده سموم در برخی محصولات تولیدی در کشور، به معضلی بزرگ برای صادرات این فرآورده‌ها تبدیل شده است، از تدوین راهکارهایی برای رفع این معضل از سوی این تشکل خبر داد و آمادگی بخش‌خصوصی برای همکاری با سازمان غذا و دارو برای ساماندهی به واردات و مصرف سموم خطرناک را اعلام کرد.

امیرهوشنگ بیرشک، دبیر انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی نیز به سختگیری‌ها برای واردات روغن خام به داخل کشور اشاره کرد و خواستار تهمیداتی برای تسهیل در این بخش شد. حسن فروزان‌فرد، رئیس کمیسیون حمایت قضایی اتاق تهران نیز در این نشست، به نمایندگی از انجمن مدیریت کیفیت ایران سخنانی ارائه کرد و با اشاره به اینکه در این تشکل، مطالعات و پژوهش ارزنده‌ای با موضوع حقوق مصرف‌کنندگان صورت گرفته، از آمادگی این انجمن برای تعامل و همکاری با سازمان غذا و دارو خبر داد.

رئیس سازمان غذا و دارو نیز در این نشست، هجمه‌های صورت‌گرفته برای تخریب صنایع‌غذایی کشور را یک توطئه جدی علیه صنایع این بخش که وی از آن به‌عنوان موفق‌ترین بخش‌ اقتصادی کشور یاد کرد، دانست و تاکید کرد که سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت به‌طور جدی پیگیر دعاوی حقوقی علیه تخریب‌کنندگان و شایعه‌پراکنان است.

رضا شانه‌ساز به ماجرای کیک‌های آلوده اشاره کرد و افزود: در بازرسی‌هایی که از واحدهای تولیدی صورت گرفت حتی یک مورد نیز کیک آلوده به قرص یافت نشد. در ماجرای شیرهای آلوده به آفلاتوکسین نیز متاسفانه برخی افراد ناآگاهانه دست به تخریب تولیدات داخل زدند درحالی‌که مصرف سرانه شیر در کشور همچنان پایین است و نیاز داریم که فرهنگ مصرف این محصول را در کشور ارتقا دهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه، از برنامه‌های این سازمان برای تفویض برخی اختیارات به بخش‌خصوصی خبر داد و گفت: ما معتقدیم که مسوولیت محصولات به صاحب پروانه بازمی‌گردد، از این‌رو در بخش مکمل‌های غذایی و دارویی تغییر پارادایم را آغاز کرده‌ایم و نظارت بر تولیدکنندگان این بخش را به زمان ورود محصولات در بازار مصرف سوق داده‌ایم و اگر فردی نسبت به حسن‌اعتمادی که سازمان غذا و دارو به وی داشته، سوءاستفاده کند، با شدیدترین جرایم مواجه خواهد شد.

وی سپس سیاست جدید سازمان غذا و دارو را برون‌سپاری برخی از وظایف این سازمان عنوان کرد و گفت: در این رابطه نیز نیازمند کمک و مشورت بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌خصوصی هستیم، به‌ویژه آنکه در زمینه تدوین آیین‌نامه‌ها و ضوابط از نظرات و مشورت بخش‌خصوصی استقبال می‌کنیم.

شانه‌ساز همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش، به مطالبه بخش‌خصوصی در زمینه کدهای IRC اشاره کرد و افزود: مدت اعتبار این کدها را افزایش خواهیم داد تا مشکلات واحدهای تولیدی در این بخش برطرف شود. وی همچنین در این نشست از برخی تشکل‌های صنایع‌غذایی که مشکلاتشان را در این نشست مطرح کردند، درخواست کرد تا در جلسات حضوری در دفتر وی نسبت به رفع این مشکلات رسیدگی شود.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نیز در این جلسه، به موضوع ثبت مجدد اشاره کرد و با بیان اینکه انحصارهایی در این زمینه ایجاد شده بود، گفت: به‌دلیل مشکلاتی که ثبت مجدد برای بسیاری از بنگاه‌های تولیدی ایجاد کرده بود، تمامی انحصارها و حق امضاهای طلایی را حذف کردیم و دیگر تفاوتی میان تولیدکننده و واردکننده وجود ندارد. محمدحسین عزیزی اعلام کرد که طی سه ماه آینده بخش عمده‌ای از تصدی‌گری‌های سازمان غذا و دارو برچیده شده و صرفا فعالان اقتصادی خود به انجام امور خواهند پرداخت، به این ترتیب بنگاه‌ها خود اقدام به بارگذاری مدارک لازم روی سامانه سازمان غذا و دارو خواهند کرد و حتی کد IRC را نیز شرکت‌ها از آن پس صادر می‌کنند و مسوولیت آن را می‌پذیرند.

به گفته وی، اعزام کارشناسان سازمان غذا و دارو به خارج از کشور برای بازرسی و تایید شرکت‌های شناخته‌شده و معتبر تامین‌کننده مواد و محصولات بنگاه‌های تولیدی و وارداتی ایران متوقف خواهد شد و برای تایید شرکت‌های کمتر شناخته شده نیز از ظرفیت شرکت‌های بازرسی بین‌المللی استفاده می‌شود. همچنین مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو درخصوص تعرفه‌های آزمایشگاه‌ها توضیحاتی داد.

سیدمحمود مسیحاهاشمی با بیان اینکه تعرفه‌ آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفته، افزود: در گام بعدی به‌دنبال اصلاح تعرفه‌های آزمایشگاه‌های مجاز و همکار هستیم.

 

 

Twitter Google+ Facebook
1 views
نظرات

لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید

نام :
ایمیل :
نظر :